Ezt a receptet Zsófi barátnőm párja készítette el nekünk, amikor megismertük. Különleges pikáns ízvilága feldobja az amúgy nagyon unalmas csirkecombot és a sörtől nagyon omlós lesz a húsa. Nem kell vele órákat tölteni a konyhában, rövid előkészülés után csak a sütőre van bízva minden. Ezért a könnyű receptek közé sorolnám.
Hozzávalók 2 személyre:
- 5-6 db csirkecomb
- 2 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- sültcsirke fűszer
- só
- bors
- pirospaprika
- paradicsom
- 1 doboz/üveg nem keserű sör
Elkészítés: Előző este (de legalább 2 órával előtte) a húst megtisztítjuk, bedörzsöljük a fűszersóval, borssal, és pihentetjük. Én megkentem még egy pici libazsírral is. Utána megpucoljuk a burgonyát és a hagymát, majd felkarikázzuk. Előveszünk egy tűzálló tálat, cserépedényt. Egy sorban hagymát és krumplit helyezünk az aljára, utána rá a combokat és a tetejére újra hagymát és krumplit teszünk. Lassan felöntjük a sörrel, és gyorsan (nehogy a szénsav elmenjem) fóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 200°C-on kb. 100 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és hagyjuk, hogy megpiruljanak a combok. A leve nagy részét el fogja főni, de elég zaftos marad így is. Tálalás: Önmagában fogyasztható, hiszen a krumpli miatt egytálételnek felel meg. Aki kímélőbben szeretné, az tegyen salátát mellé, burgonya nélkül.