A kedvenc zöldségeim közé tartoznak a fent említett összetevők. Sokféleképpen elkészíthetőek, variálhatóak. Lehet fő alkotóeleme, vagy éppen egyik hozzávalója egy finom ételnek.
Kímélő, egyszerű...
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 padlizsán
- 2 db paradicsom
- fél cukkini
- kevés avokadó
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bazsalalikom
- oregánó
- lestyán
- parmezán
- mozzarella
- 1 evk. fehér balzsamecet
Elkészítés: A padlizsánt félbevágjuk, majd a feleket is kettévágjuk. Kis hajókat készítünk belőle. Kikanalazzuk a belsejét és felaprítjuk kis kockákra. Besózzuk, félretesszük, hogy a levét kicsit kiengedje. A paradicsomokat leforrázzuk és lehúzzuk a héját, felkockázzuk, ahogyan a cukkinit és az avokádót is. Serpenyőben kis olíván megdinszteljük az apróravágott fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és lepirítjük őket. Hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint, és a balzsamecetet. Lefedjük kicsit párolódjanak. Amikor kész, kicsi parmezánt szórunk hozzá, elkeverjük, majd beletöltjük a padlizsánhajókba. A tetejét parmezánnal és mozzarellával fedjük. Előmelegített sütőben 200°C-on kb. 10 percig sütjük, ameddig szép ropogós nem lesz a sajt.