Régi csomagolás, új tartalom! Egyik kedvenc hagyományos ételem gyermekkorom óta a hortobágyi palacsinta. Viszont szeretem másként ízesíteni a batyu tartalmát, vagy akár a mártást...
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 db csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- só
- szemesbors
- őrölt édespaprika
- rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 paradicsom
- 2 paprika
- liszt
- tejföl
- olaj
- vörösbor
- mozzarella
(Palacsintához: 2 tojás, 25 dkg liszt, 3,5 tej, 1-2 dl szénsavas ásványvíz, 1 tk. olaj, csipet só)
Elkészítés: A csirkecombokból pörköltet készítünk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, levéve a tűzről, mikor már nem forró az olaj hozzáadunk 1-2 kanál pirospaprikát, beleforgatjuk a húsokat, felöntjük vízzel és megfőzzük. Sózzuk, pár szem borsot és 2 gerezd fokhagymát teszünk hozzá. Később hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Ha szükséges adagolhatunk hozzá pörkölt alapot is. Megfűszerezzük rozmaringgal és vörösborral meglocsoljuk. Ha kész a pörkölt lecsontozzuk a húst és összedaráljuk. Közben kisütöttük a palacsintákat. Beletöltjük a palacsintákba a húsragút, kis batyut készítünk. Tűzálló tálba helyezem a batyukat, leöntöm egy kis pörkölt levével és kis időre előmelegített sütőbe teszem pirulni. Pár percre csak. A pörköltszószból tejfölös liszttel behabart selymes mártást kapunk. Tálalásnál meglocsoljuk a mártással, kis tejföllel vagy mozzarellával díszítjük.