Ahogyan ígértem ez a hét a medvehagymáról fog szólni. Előfordul majd, hogy főszereplője az ételnek, de lesz, amikor éppen csak mellékszerepet kap. Nekem alkalmazhatóságában a metélőhagymához hasonlít. Persze a medvehagymának lényegesebben markánsabb íze van. Frissességet, ínyencséget hoz ki a fogásokból. Mindent fel lehet vele dobni!
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db csirkmellfilé
- 1 doboz joghurt
- fél doboz tejszín
- 10 dkg túró
- 2-3 db burgonya
- só
- bors
- 10-15 szál medvehagyma
- chili
- 1 tk. cukor
- vaj
Elkészítés: A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk. A fél doboz joghurtot összekeverjük 3 szál aprított medvehagymával és ebben a pácban pihentetjük a húst. Addig megpucoljuk a burgonyát, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főni. Felverjük a tejszínt a cukorral, hozzáadjuk a túróhoz, majd a másik fél doboz joghurtot is, valamint 5 szál aprított medvehagymát. Borsozzuk, chilivel meghintjük, összekeverjük. A húst vajon lepirítjuk és pároljuk, hogy finom omlós legyen. A burgonya megfőtt (de nem szét) vajon megfuttatott (2-3 aprított) medvehagymán pirítjuk tovább még egy kicsit. Akár mint a petrezselymes krumplit. A vaj fantasztikusan kihozza a hagyma édeskés ízét. Nagy kedvenc volt tavalyi kerti sütögetések alkalmával ez a köret. Tálalásnál felhasználhatunk még medvehagymát díszítéshez. A habot nyomózsákkal formázhatjuk a hús és a köret mellé.