Könnyű salátás főétel, ízvilága viszont semmiképpen nem unalmas. Az illata, a látványa, frissessége pedig tavaszhoz illő hangulatot teremt.
A grillcsirke mindig jó választás fehérjedús étkezéseinkhez.
- 2 db csirkemell rész
- 2 db répa
- 2 marék friss saláta
- lime
- őrölt koriander
- só
- bors
- 1 ev. méz
- szezámolaj
- kevés reszelt sajt
- mozzarella golyó
Elkészítés: A csirkemellet megsózzuk, borsozzuk, őrölt korianderrel bedörzsöljük. Grillserpenyőben kevés szezámolajon kisütjük. A végén mézzel megkenjük mindkét oldalát, és karamellizáljuk. Közben a répát megpucoljuk, lereszeljük nagylyukú reszelőn, korianderrel megszórjuk, és vajon megdinszteljük. Meglocsoljuk kevés mézzel és tovább pároljuk. Megvárjuk még kihűl és egy marék salátával összekeverjük, petrezselyemmel megszórjuk, kevés lime-ot facsarunk rá. Tálalásnál mozzarellát és kevés reszelt sajtot tehetünk még rá. A húst tűzről levéve, frissen helyezzük mellé.