Végre nem krémleves!!! :) Hiszen megígértem. Bár a tejszínhez ragaszkodtam. A koriander adta az ihletet és utána megpillantottam friss lime-ot, majd szinte maguktól sorakoztak a gombák...
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg csirkemell
- 10 db csiperke gomba
- 1-2 evk. szárított erdei gomba
- 1 lime
- 1 tk. őrölt koriander
- só
- bors
- alaplé
- 1,5 dl tejszín
- 5 dkg sajt (többféle)
- 1 evk. krémsajt
- szezámolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- kis fej vöröshagyma
Elkészítés: A csirkemellett felkockázzuk, besózzuk, korianderrel megszórjuk. A főzőedényben az aprított fokhagymát kevés szezámolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük húsalaplével, beletesszük a hagymát és a szárított erdei gombát. Közben a csiperke gombákat megpucoljuk, a sajtokat (füstölt, cheddar, ementáli, trappista) lereszeljük. Amikor már a hús majdnem megpuhult a gombákat is hozzáadjuk. Amikor minden megfőtt felöntjük tejszínnel és beleszórjuk a sajtokat és krémessé keverjük. Megszórjuk még korianderrel és friss lime-ot facsarunk hozzá. Elkeverjük és tálalhatjuk is.