Nemigazán vagyok édesszájú. Érződik is a blogomon, édességek hiányában. Mivel itt a hőség, mindenki megkívánja a fagyit, a jégkrémet, a hűsítőket. Szeretek én magam kreálni valami igazán gyümölcsöset, krémeset. Most az almára esett a választás.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db zöldalma
- 4 evk. birsalma lekvár (én háziból készítem)
- 1 evk. tejszín
- 1-2 db jégkocka
- pár evk. cukor
- kevés tejszín
Mivel a sorbet eredetileg nem tartalmaz tejszínt, tejet, ebbe sem szükséges. Én egy evőkanálnyival megújítottam, de így sem vált tejszínes, krémes jégrémmé. Ha valaki érzékeny rá, vagy igazi sorbet élményt szeretne magának, hagyja ki a receptől ezt az összetevőt. :)
Elkészítés: Az almákat megpucoljuk, kicsutkázzuk és felkockázzuk a húsát. Pépesítjük a birsalma lekvárral, a tejszínnel és a jéggel. Ha gondoljuk még egy kis alkohollal is megbolondíthatjuk. Tetszőleges pohárba, bögrébe, formába öntjük és lefagyasztjuk. Kb. fél óra múlva átkavarjuk, majd tovább fagyasztjuk. A cukrot karamellizáljuk, és bármilyen formát rajzolhatunk szilikon lapra. Hagyjuk megdermedni, és cukorként díszíthetünk vele. Ha egy kis tejszínt keverünk hozzá, akkor pedig krémesen lecsurgathatjuk vele a jégrémet. Friss gyümölccsel tálalhatjuk.