Miért is lett óriás? Egyszerű! Nem volt kedvem annyi ici-pici töltött batyut készíteni. :D Viszont az értékéből semmit sem veszített. Igazán csodás ízvilágot sikerült létrehozni.
Fokhagymás-vajas tortellini csirkével töltve...
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- pici só
- 15 dkg csirkemell
- 4 csík szalonna
- 1 evk. reszelt zeller
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evk. krémsajt
- 1 marék friss spenót
- húsalaplé
- 5 dkg vaj
Fejenként számoljunk 10 dkg lisztet és 1 tojást.
Elkészítés: A kimért lisztbe krátert formázunk, abba beleütjük a tojásokat (megsózzuk) és óvatosan felverjük benne őket. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet és meggyúrjuk a tésztát. A hűtőbe eltesszük pihenni legalább fél órára. 2 csík szalonnát felkockázunk és lepirítjük. A zsírjában a felkockázott, sózott csirkemellet kisütjük. Aprítóban összedolgozzuk a húst, a szalonnát, 2 gerezd fokhagymát, reszelt zellert, a krémsajtot. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, négyzeteket vágunk ki belőle, a közepét megtöltjük a hússal. Háromszög alakba áthajtjuk, jól öszenyomjuk a széleket, és az ujjunk köré gyűrűt formázunk. Lobogó levesben kifőzzük 10 perc alatt. Közben a másik két csík szalonnát felkockázzuk, szintén kisütjük. A friss spenótleveleket felaprítjuk. 2 gerezd fokhagymát a vajhoz nyomunk és felolvasztjuk. Ha kész a tortellini a vajjal meglocsoljuk, megszórjuk spenóttal és szalonnával.
További megjelenés: Ötletkonyha.hu