Nincs is annál jobb, mint a kertben leszedett zöldségekből készíteni egy nyárias könnyű ételt. Ma a tökre esett a választás.
Hozzávalók 2 személyre:
- fél tök (vagy egy kisebb egész)
- 1 paradicsom
- 1-2 evk. őrölt paprika
- só
- bors
- 2-3 evk. ecet
- kis csokor kapor
- hús vagy zöldség alaplé
- fél fej vöröshagyma
Elkészítés: A tököt megpucoljuk, majd kis gombócokat vájunk ki a húsából (lehet maggal együtt). A maradék tököt lereszeljük. Besózzuk, kicsit állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a levét, és a hagymával kicsit megdinszteljük. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és megfőzzük. Megszórjuk paprikával, kis borssal, kaporral, és ízlés szerint adunk hozzá ecetet. Kaporszárral díszíthetjük.