Nyáron az újkrumpli az egyik kedvenc zöldségem. Picit megkapargatjuk, megmossuk és már süthetjük is a friss fűszerekkel együtt. Tökéletes magában, grill ételekhez, sütőben sült húsokhoz. Most az utóbbi verziót választottam.
Tepsiben sült porcogó borsikafüves újkrumplival és sült almával...
Hozzávalók 2 személyre:
- 4-5 db sertés porcos hús
- 5-6 db újkrumpli
- só
- mustár
- borsikafű
- cayenne bors
- 1 db alma
Elkészítés: A húsokról a zsírt, amennyire lehet, mindig leszedem. Inkább kacsazsírt teszek alá. A húst besózzuk, mustárral megkenjük, borsikafűvel bedörzsöljük és egy tűzálló tálba helyezzük. Kb. 180 C°-on 40 percig sütjük lefedve. A krumplit megkaparjuk (ha igényli), megmossuk, felszeleteljük. Megsózzuk, cayenne borssal és borsikafűvel megszórjuk, majd húsra rátesszük a megpucolt, felkockázott almával együtt. Lefóliázva visszatesszük még 20 percre sülni. Utána levesszük a fóliát róla és megpirítuk a krumplikat és a húst is.