Tegnap az egyik barátunk kis tavához mentünk bográcsozni, pecázni. Gondoltam én is készülök egy kis egyszerű finomsággal számukra. Béla barátom kifejezetten nagy rajongója a tejberizsnek, így ő adta az ihletet, hogy ezzel lepjem meg őket.
Erdei gyümölcsös tejberizs kókusztejjel...
Hozzávalók 4 adagra:
- 1 bögre rizs
- 4 dl tej
- 1 dl víz
- 2 evk. kókusztej
- vanília (vagy bourbon vaníliás cukor)
- 2 evk. cukor (ha valaki édesebbre szeretné, még tehet bele)
Gyümölcskocsonya:
- 1 bögre erdei gyümöcs keverék (vagy bármilyen),
- 2 dl víz
- 2-3 evk. zselatin
- 2 evk. cukor
Elkészítés: A rizst hideg vízben átmossuk, majd felforraljuk 4 dl tejben, 1 dl vízben. Hozzáadjuk a vaníliát, a kókusztejet, a cukrot és lassú tűzön, lefedve, olykor megkavargatva hagyjuk, hogy magába szívja a rizs a tejet. Hagyjuk meghülni. A gyümölcsöket felmelegítjuk a vízzel és cukorral, langyosan hozzáadjuk a zselatint, felforraljuk, kevergetjük pár percig, majd a formákba öntjük. Ha meghült, tegyük a hűtőbe. Amikor megdermedt rákanalazzuk a tejberizst és visszatesszük a hűtőbe, hogy felvegye a tálka formáját. Kiborítva tálaljuk, akár friss gyümölccsel megkoronázva.