Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Egy kis bepillantás a konyhámba, ahol szenvedéllyel töltöm az időmet. Ízeket, illatokat, látványt kreálok saját és környezetem örömére. Szeretettel invitállak...

Magamról

Érdekességek

Keresőszavak

5 perces fánk (1) áfonya (4) afrikai harcsa (1) Agrármarketing Centrum (1) alkohol (1) alma (4) almabor (1) amerikaipalacsinta (1) amerikai palacsinta (1) ananász (1) ananász salsa (1) ánizs (1) apróhal (1) aszalt szilva (5) aszpik (1) avokádó (5) azték zsálya mag (1) bab (1) babérlevél (1) bacon (8) Balaton (1) Balatonfüred (1) balzsamecet (3) banán (1) barack (1) barbecue (2) barnarizs (1) bazsalikom (13) BBQ (3) bébi répa (1) bélszín (1) besamel (1) birkamáj (1) birsalma (1) Blikk Nők (1) Blikk Nők fókuszban (1) Blikk Nők megjelenés (1) blini (2) bor (2) borcsokoládé (1) borkorcsolya (1) boróka (1) borókabogyó (1) borsikafű (1) borsó (2) borsóleves (1) brassói (1) brie sajt (1) brokkoli (10) buggyantott tojás (1) bulgur (2) burgonya (13) burgonyafánk (2) burgonyasaláta (1) camembert (4) cékla (3) céklakrémleves (1) ceruzabab (3) ceruza bab (1) chedar (1) cheddar (4) chili (8) chutney (1) cicege (1) citrom (8) citrombors (2) citromfű (1) citrommártás (1) citrus (1) citrusos saláta (1) csabai (1) csabai kolbász (1) csabai kolbászfesztivál (3) csicseriborsó (1) csiperke (2) csíra (1) csirke (44) csirkecomb (5) csirkecomb filé (3) csirkehús pástétom (1) csirkemáj (3) csirkemell (9) csirkemuffin (1) csirkerizottó (1) csirkeszárny (3) csirkés szendvics (1) csokis kuglóf (1) csokoládé (2) csokoládékrém (1) csontleves (1) csülök (1) cukkini (21) cukor (1) curry (6) darálthús (7) darált hús (1) desszert (6) dió (6) diós kecskesajt (1) ebéd (8) ecet (2) édesburgonya (1) édeskömény (1) édessavanyú (2) édesség (4) előétel (4) ementáli (1) eper (3) eperpüré (1) erdeigomba (1) erdeigyümölcs (1) erdei gyümölcs (1) étcsokoládé (1) fagyi (2) fagyi helyett (1) fahéj (6) falafel (1) fánk (2) farsang (1) farsangi fánk (1) fasírt (5) fehérbor (3) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) felfújt (2) fesztivál (1) fettuccine (1) főétel (8) fogas (1) fokhagyma (8) fokhagymamártás (1) Fókuszban rovat (1) foodpanda (1) főzelék (1) főzőkolbász (1) francia krémes (1) füge (2) fürjtojás (2) füstölt lazac (1) füstölt sonka (1) fűszer (1) fűszeres palacsinta (1) fűszervaj (2) garnéla (3) gesztenye (2) gesztenyekrém (1) gnocchi (1) gomatöltelék (1) gomba (21) gombaleves (1) gombamártás (1) gombás fasírt (1) gombóc (1) gorgonzola (1) gourmet (1) gránátalma (2) gránátalma mártás (1) grill (4) grillcsirke (1) grillezés (1) grill kolábsz (1) gyömbér (7) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (4) gyümölcsrizs (1) gyümölcssaláta (1) hagyma (3) hajdina (1) hajdinasaláta (1) hal (6) halfilé (1) halgombóc (1) halmáj (1) halpástétom (3) hal csőben sütve (1) hamburger (1) harcsa (1) homár (1) húsgombóc (3) húspogácsa (1) hústorta (1) húsvét (2) hűtő (1) india (1) jazminrizs (1) jázminrizs (1) jázmin rizs (1) jégkrém (1) joghurt (2) juharszirup (1) juhtúró (2) kacsa (5) kacsacomb (1) kacsahús (1) kacsahúsleves (1) kacsamáj (4) kacsamell (3) kacsaszárnytő (1) kagyló (1) kakukkfű (3) kápiapaprika (1) kápia paprika (1) kapor (4) káposzta (1) káposztasaláta (1) karácsonyi ajándék (1) karácsonyi kuglóf (1) karácsonyi süti (1) karaj (1) karalábé (1) karamellizált krémes (1) karfiol (1) kecskesajt (5) kecskesaj krémleves (1) kekáposzta (1) kéksajt (3) keksz (4) kelbimbó (1) keleties fűszer (1) keletifűszer (1) kelttészta (1) kesudió (1) keszeg (1) ketchup (1) kifli (2) kínai (1) kókusz (4) kókuszdió (1) kókuszos panna cotta (1) kókusz csók (1) kolbász (4) köles (3) kölesgombóc (1) kölespuding (1) koleszterin (1) kömény (1) konyhaipraktika (1) koriander (5) körte (4) körtekrémleves (1) körtelekvár (1) körtesaláta (1) krémes (1) krémleves (14) krémsajt (7) krumpli (10) krumplifánk (1) krumplipüré (1) krupmli (2) kuglóf (1) kukorica (2) kuszkusz (1) Lacipecsenye (1) lapcsánka (1) lazac (4) lecsó (2) lecsópaprika (1) lekvár (1) lencse (1) lenmag (3) lepény (1) levelestészta (1) leveles tészta (2) levendula (3) levendulás keksz (1) leves (15) lilaburgonya (1) lilahagyma (1) lilakáposzta (1) lime (5) limonádé (1) magok (1) máj (3) májpástétom (1) mák (3) makaróni (1) mák mousse (1) mandarin (2) mandula (4) mandulás kuglóf (1) mangó (1) mangó chutney (1) marcipán (1) marha (3) marhagombóc (1) marhahús (2) marhahúsgombóc (1) mártás (2) mascarpone (2) mediterrán zsemle (1) medvehagyma (12) meggy (2) meggyes pite (1) menta (4) metélőhagyma (4) méz (17) mézeskalács illat (1) mézes répa (1) mille-feuille (1) mogyoró (2) mogyoróolaj (1) mogyoróvaj (1) mozarella (1) mozzarella (1) muffin (1) mustár (5) napraforgó (1) narancs (6) narancsos kuglóf (1) narancsos mustár (1) nektarin (1) nyári étel (1) nyári köretek (1) nyúl (1) nyúlhús (1) nyúlragu (1) olasz tészta (1) oldalas (1) olíva (1) olívabogyó (2) olíva bogyó (5) omlett (2) ősz (1) őzláb (1) őzlábgomba (1) padlizsán (12) palacsinta (6) pannacotta (1) panna cotta (1) pappardelle (1) paprika (8) paprikakrém (1) paradicsom (11) paradicsomszósz (1) parmezán (5) pároltzöldség (1) párolt káposzta (1) pasta (1) pástétom (1) pecsenye kacsamáj (1) pékáru (1) penne (1) pesto (4) petrezselyem (3) pirított szójabab (1) piros pesto (1) pisztráng (2) pisztráng pástétom (1) pite (3) pite tészta (1) pizza (1) pöfeteg (1) polenta (3) ponty (2) pontygombóc (1) pontyszelet (1) póréhagyma (2) puding (1) puliszka (1) pulyka (2) pulykacomb (1) pulykamell (2) puszedli (1) quiche (1) r.Gyümölcs (1) rák (1) rákkeltő anyagok grillezéskor (1) rakott (1) rakottétel (1) ratatouille (1) ravioli (3) reggeli (5) répa (8) répaforma (1) répakrémleves (1) répaturmix (1) rétes (4) rétestészta (2) ricotta (2) rizottó (1) rizs (5) rizsgombóc (1) rizstészta (1) rókagomba (1) ropogós (1) rozmaring (7) ruccolás-paradicsomos pesto (1) rukkola (2) sáfrány (1) sáfrányos szeklice (1) sajt (13) sajtchips (1) sajtmártás (3) sajtos burgonya (1) sajtos krumpli (1) sajtszuflé (1) sajttorta (1) saláta (11) salsa (2) sárgamustár (1) sárgarépa (1) saslik (2) sertés (9) sertéscomb (2) sertéshús (1) sonka (6) sör (1) sorbet (2) sós (1) sós palacsinta (1) spagetti (3) spárga (2) spenót (13) spenótos fettucine (1) spenót leves (1) steak (1) süllő (1) sültalma (1) sülthal (1) sült paprikakrém (1) sütemény (1) sütőtök (1) sütőtökpüré (1) szagtalanítás (1) szalonna (5) szardella (1) szárítottparadicsom (1) szárított paradicsom (3) szárnyas (3) szarvasgomba (1) szegfűbors (1) szegfűszeg (1) szendvics (1) szendvicshús (1) szerecsendió (2) szezám (1) szezámmag (4) szezámos (1) szilva (3) színesbors (1) szójabab (3) szójaszósz (5) szőlő (3) szőlőszirup (1) szuflé (1) szüret (1) tabbouleh (1) tagliatelle (3) Takács Lajos (1) takarítás (2) tarja (1) tárkony (1) tea (1) tehéntúró (1) tejberizs (1) tejföl (1) tejszín (8) tejszínes burgonya (1) téli édesség (1) tempura (1) tengeri hal (2) tengeri halfilé (1) tészta (15) tésztaétel (1) tésztakosárka (1) tócsni (1) tofu (1) tojás (20) tojás aszpik (1) tök (2) tőkehalmáj (1) tökmag (1) töltött káposzta (1) töltött karalábé (1) tonhal (2) tonhalkrém (1) tönkölybúza (1) torchetti (1) torma (1) torta (2) tortellini (2) tortilla (1) turmix (1) túró (13) túrófánk (2) túrókrém (3) uborka (2) újburgonya (2) újhagyma (1) újkrumpli (2) ünnep (1) üvegtészta (1) vacsora (10) vadlazac (1) valentin (1) vanília (1) vaníliakrém (1) vargánya (8) vitaminok (1) vörösbor (3) vöröshús (1) vöröslencse (1) wasabi (3) wok (3) zabpehely (6) zabpehelykeksz (1) zeller (7) zellerszár (2) zellerszár krémleves (1) zöldbab (1) zöldborsó (3) zöldborsókrémleves (2) zöldborsóleves (1) zöldség (9) zöldségkosárka (1) zöldségleves (1) zöldségtöltelék (1) zöld curry (1) zöld tea (1) zsemle (1) zúza (1) zúzabrassói (1)

Receptek az üzenőfaladon

konyha

 

Hoxtton

HTML

Könnyű fogások a Balaton parton

2013.04.23. 16:59 | Illatok | Szólj hozzá!

Nagyon sok élményben volt részem az utóbbi napokban. A múlt szerdai nappal kezdeném, amikor is egy csodás napot töltöttem a Bakony közepén, egy imádott barátnőmmel. Pihentünk, kertészkedtünk, rengeteget csacsogtunk, kirándultunk, és természetesen főztünk is (de én most csak a kiskukta szerepét töltöttem be). A menü aznap:  brokkolis-medvehagymás csirkemell, besamell mártással és sok sajttal csőben sütve. Igazán hálás feladat volt az elfogyasztása a fenyőfák árnyékában.

Ha már ott vagyok a Bakonyban elengedhetetlen, hogy ne szedjek medvehagymát (sajnos napokon belül megkezdődik már a virágzás, így aki még el szeretne tenni, az siessen). Szerda estétől már élt egy másik meghívásunk Balatonfüredre, ahová szerettem volna ajándékként vinni. Igazán nyárnyitó érzés kerített hatalmába ezen a balatoni hétvégén. Sütés-főzés, evés-ivás, és még vitorlázásra is sor került, amelynek lehetőségét ezúton is köszönöm. Kétféle kis menüvel készültem, annak jegyében, hogy ízletes legyen, és ne kelljen sok időt eltöltenem a konyhában, hiszen a szabadba húzott a szívem. 

SAM 1815

Medvehagymás kreációk pillanatok alatt...

SAM 1937

* Chilis-fokhagymás roston sült csirkemell medvehagymás burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6-8 db sárgaburgonya (amint jön az újkrumpli, helyettesítsük azzal)
  • 1 marék (vastag csokor) medvehagyma
  • vaj
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkemell
  • chili paprika
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • gyömbér
  • citrom
  • kevés só
  • kevés olíva

Elkészítés: A páccal kezdjük az előkészületeket. 1-2 gerezd fokhagymát megpucolunk és összetörünk, majd a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a reszelt gyömbérrel, és a tetszőleges mennyiségű aprított chilivel kevés olíva olajban elkeverjük. Csepegtetünk még egy kis citromot hozzá, majd beleforgatjuk a húsokat. Legalább 1 órán át hagyjuk érlelődni. A mi esetünkben másfél nap volt. A burgonyákat megmossuk, (most meg is hámozzuk) kockákra vágjuk , majd babérleveles, enyhén sós vízbe feltesszük főzni. A medvehagymát megmossuk, felaprítjuk durva darabokra. A burgonyát enyhén fokhagymás vajban megforgatjuk, és alaposan megszórjuk a medvehagymával. A húsokat grill serpenyőben, vagy már kerti grillen kisütjük, és a burgányával tálaljuk.

SAM 1941

SAM 1942

SAM 1917

** Medvehagymás pappardelle

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 adag pappardelle tészta (tenyérnyi csomókba tekerve)
  • 2 marék medvehagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet fekete erdei sonka
  • 40 dkg csirkemell
  • 200 g brokkoli
  • 2-3 dl tejszín (lehet habtejszín is, pici liszttel sűrítve)
  • bazsalikom
  • majoranna
  • vaj
  • koktélparadicsom

Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, enyhén sózzuk. Vajon az aprított fokhagymával lepirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és a kis darabokra vágott brokkolit, majd kevés vízzel felöntjük, és pároljuk. Megfűszerezzük bazsalikommal, és majorannával. Addig a tésztát, enyhén sós és babérleveles vízben megfőzzük. A majdnem kész húshoz hozzá keverjük a tejszínt, és a felaprított medvehagymát. Krémesre főzzük. A koktélparadicsomokat csak frissen tesszük bele. A kifőtt tésztával jól összekeverjük a szószt és a tálalásnál szórhatunk még rá friss medvehagymát.

SAM 1954

SAM 1950

SAM 1953

SAM 1913

Ital,- Koktél ReceptekHmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!

Ital-, Koktél Receptek a Roy's Cocktail-tól!

 

Print

Címkék: tejszín fokhagyma medvehagyma chili pappardelle Balaton Balatonfüred

A bejegyzés trackback címe:

https://illatokakonyhambol.blog.hu/api/trackback/id/tr835243152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása