Igazán zöldséges, tartalmas levesre vágytam. Elkezdtem a hűtőből kipakolni a hozzávalókat, és arra lettem figyelmes, hogy csak zöld színűeket készítettem ki. Húsra is szükségem van, így kevés pulykacombbal együtt egy igen gazdag, zöldben pompázó ragulevest készítettem fanyar citromos, tárkonyos fűszerezéssel.
Green soup, azaz minden zöldet bele!
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg pulykacomb filé
- 5 dkg brokkoli
- 5 dkg ceruzabab
- 4 szár zeller
- 10 szem olíva bogyó
- marék spenótlevél csíkozva
- egy kisebb cukkini vagy egy fél nagyobb
- 1 liter alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 lime
- 2 evk. joghurt
- tárkony
- 10 szem borókabogyó
- bazsalikom
Elkészítés: A pulykacombfilét felkockázzuk, majd a megtört fokhagymával kevés vajon lepirítjuk. Felöntjük az alaplével, és lassú tűzön elkezdjük főzni. Kevés sóval, tárkonnyal, bazsalikommal, borókabogyóval megfűszerezzük. Amikor félkész a hús, hozzáadjuk a feldarabolt zellert, cukkinit, ceruza babot és a brokkolit. A spenótot csak a vége fele keverjük bele. Meglocsoljuk egy lime levével, utánafűszerezhetjük még tárkonnyal, kis bazsalikommal. A legvégén belekerül az olíva bogyó is. Ha minden megpuhult (de nem főtt szét), tálaláskor 1-1 evk. joghurttal díszíthetjük.