A reggeli a legfontosabb étkezés. Legyen energikus, finom, minőségi, lelket kisimító. Egy kényeztetési lehetőség is, hogy jó lendületet kapjon a napunk. Ha lehetőségünk van rá, érdemes a teraszon, a kertben, vagy az erkélyünkön, nyugodt pillanatokká varázsolva elfogyasztani.
Avokádós tonhalkrém...
Hozzávalók 2 személyre:
- 100 g tonhal (olíva olajos)
- fél avokádó
- 4-6 dk vaj
- 1 evk. krémsajt
- 1. evk. natúr joghurt
- színesbors
- metélőhagyma
- 3-4 szem olíva bogyó
- 4 szelet ementáli sajt
- citrom
- rozskenyér
Elkészítés: A tonhalról lecsepegtetjük az olíva olajat. Összetörjük kb. 4-6 dkg vajjal. Hozzákeverjük a krémsajtot és a joghurtot, megfűszerezzük színesborssal és friss metélőhagymával. Az avokádó felének belsejét kivágjuk és felkockázzuk, majd a negyedelt olíva bogyókkal együtt hozzákeverjük a krémhez. A finom pirított rozskenyeret vastagon megkenjük vele és pár csepp citromlevet facsarunk rá. Friss zöldségekkel és pár szelet sajttal tálalhatjuk.