Csodás reggelre ébredtünk. Napsütés, madárcsicsergés. A nap legnagyobb részét a tavaszi nagytakarítás tette ki, ezért szükség volt egy energikus ebédre.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 marék kalásztészta
- 20 dkg marha/sertés darált hús
- 10 db csiperke gomba
- só
- bors
- babérlevél
- kakukkfű
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 evk. fehér balzsamecet
- 1 gerezd fokhagyma
- metélőhagyma
- 5 dkg kecskesajt (lehet fűszeres is)
- olíva olaj
Elkészítés: Serpenyőben olíva olajon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az előre sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezett húst, tovább pirítjuk, majd lefedjük főni. Közben hozzáadjuk a megpucolt, felszeletelt gombát, 2-3 db babérlevelet, pici kakukkfüvet. Felöntjük a balzsamecettel és tovább főzzük. Amikor már a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. A legvégén pedig a kecskesajtot keverjük hozzá. Közben a tésztát sós-babérleveles vízben megfőzzük. Ha kész, hozzákeverjük a sajtos húshoz. Kivajazott tűzálló tálban kecskesajttal és metélőhagymával megszórva megpiriítjuk 200°C-ra előmelegített sütőben. Tálaláskor még egy kis metélőhagymával megszórhatjuk a frissesség kedvéért.