Medvehagymás sajtosmuffin tejszínes túróhabbal...
Ha muffint is készítek közelebb állnak a sós, sajtos, fűszeres változatok, mint az édesek. Valóban, nem igazán vagyok édesszájú. A hét utolsó napsütéses napján kis baráti társasággal kiültünk a kertbe süttetni magunkat és jókat beszélgetni. Méltó ehhez a hangulathoz ez a finomság. Igen nagy sikert aratott. :) Különlegessége abból adódik, hogy a közepébe is beletöltöttem a krémet. Így mégis kicsit más... ettől lett olyan, mint én.
Hozzávalók 4 személyre:
Muffin:
- 20 dkg liszt
- fél zacskó sütőpor
- 10 dkg reszelt sajt (ementáli)
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- só
- 5 szál medvehagyma
- 1,5-2 dl tej (kellő sűrűség eléréséhez)
Krém:
- fél doboz habtejszín
- 10 dkg túró
- 5 dkg cottage sajt
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- petrezselyem
- chili
- 1 evk. zselatin fix
Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral. Kis tejjel elkeverjük a tojást. Fokozatosan szitálva hozzáadjuk a lisztet. Közben a reszelt sajtot is hozzáadagoljuk. Keverjük és tejjel mindig felöntjük. A végén hozzáadjuk a felolvasztott vajat, és az apróra vágott medvehagymát. 12 db-os muffin sütőformába (teflonosban készítettem), amit kivajaztunk, 3/4 részig belekanalazzuk a tésztát. Előmelegített sütőben 200˘C-on 15 percig sütjük. A tejszínhabot felverjük zselatin fix felhasználával, hogy sűrűbb krémet kapjunk. Hozzákeverjük a túrót és cottage sajtot. Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, chilivel. Amikor megsült a muffin almacsutkázóval kivájjuk a közepét és beletöltjük a krémet, valamint a tetejét is habbal díszítjük. Megszórhatjuk még friss medvehagymával. Melegen fogyasszuk!