Imádom a spenótot! Köretnek, salátába, fő fogásként, túróval, tölteléknek... szóval bárhogyan.
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg sertéscomb (de bármilyen hús lehet)
- 2 marék friss spenótlevél
- 10 dkg túró
- 5 dkg mozzarella
- só
- bors
- vaj
- 1 evk. tejföl
Elkészítés: A húst felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben kevés vajon kisütjük. A spenótleveleket megmossuk, a szárát levágjuk. A mozzarellát felkockázzuk. Serpenyőben megfonnyasztjuk a spenótot, hozzáadjuk a túrót és a mozzarellát (megolvadjon), valamint lazítjuk 1 evk. tejföllel. Kicsit megborsozzuk, de nem fűszerezzük túl. Nagyobb spenótleveleken tálalhatjuk a hús mellé.