Napok óta olyan lehangoló ez az esős, borongós idő. Ilyenkor szoktam méginkább nyárias/tavaszias ízeket hozni a konyhámba. Napfény hiányában akár így teszem vidámabbá kedvemet. Választásom: sokszínű és ropogós zöldségekkel megbolondított csirkés tésztasaláta...
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 marék tricolor fusilli
- 10 dkg brokkoli
- 1 marék cukorborsó
- fél avokádó
- 1 marék reszelt sárgarépa
- 1 db paradicsom
- 2 szál spárga
- 2 evk. cottage sajt
- 2 evk. reszelt ementáli
- 1 dl tejszín
- 20 dkg csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- szezámolaj
- bazsalikom
Elkészítés: A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. A tésztát feltesszük főzni. A brokkolit, a borsót, a felkarikázott spárgát párolóedényben megpároljuk. A répát lereszeljük, a paradicsomot és az avokádót felkockázzuk. A húst szezámolajon megsütjük, hozzáadjuk a tejszínt, a sajtot, a cottage sajtot, majd krémesre főzzük. Egy tálba beleszórjuk a tésztát, a párolt zöldségeket és a szószos húst. Jól összekeverjük és egy kiscsit hülni hagyjuk. Jöhet bele a paradicsom és az avokádó, valamint reszelünk bele egy gerezd fokhagymát. Kis balazsalikommal megszórhatjuk.