Most, hogy minden mennyiségben lehet kapni lecsópaprikát, nem tudok betelni vele. Mindenhez és mindenkor elvet vallom vele kapcsolatban. Grillezve, szendvicsbe, vagy lecsónak, és annak pedig bárhogyan. Gombásan, szalonnásan, tojásosan, hússal, hús nélkül... végtelen módja lehet az elkészítésének. Könnyű, intenzív, imádnivaló!
Szalonnás lecsó kacsamájjal...
Hozzávalók 2 személyre:
- 4-6 db lecsópaprika
- 2 paradicsom
- 1 evk. őrölt pirospaprika
- só
- 2 csík szalonna (húsos)
- bors
- petrezselyem
- 6-8 db pecsenye kacsamáj
- fél fej vöröshagyma
Elkészítés: A májakat megtisztítjuk, tejbe áztatjuk pár órára, majd az elkészítés előtt fél/egy órával tejszínbe tesszük. A paprikát megmossuk, felkockázzuk és az aprított vöröshagymával, és szalonnával, kevés zsiradékon megdinszteljük. Kevés vízzel felöntjük, lefedjük és pároljuk. A paradicsomokat forró vízzel leöntjük és leszedjük a héját, szintén felkockázzuk és hozzáadjuk a paprikához. Tovább pároljuk, ha szükséges egy kis vizet mindig adhatunk hozzá, hogy legyen egy kis leve. Amikor készen van 1 evk. piros paprikával meghintjük, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, és kicsit még tovább főzzük, majd levesszük a tűzről. A májakat leitatjuk és serpenyőben, zsiradékban kisütjük, majd a lecsóra helyezve tálalhatjuk.