Most joggal valamilyen cukros-fahéjas édesség képe jelenik meg előttünk. Ezzel lehet csalódást is okozok, mert teljesen másként használtam fel.
Elég borongós reggelre ébredtünk, ami jó alkalom arra, hogy otthonunk szépítésével törődjünk. Ilyenkor a legkevesebb időt a konyhában töltöm. Mámint, ami a főzést illeti. Gyors joghurtos pác a pulyka medálloknak... majd pillanatok alatt kisütöm a húst, és finom fahéj illatban párolgó padlizsánnal körítem.
Joghurtos pácban érlelt pulykamell, fahéjas padlizsánnal...
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg pulykamell (medál)
- 1 doboz natúr joghurt
- só
- őrölt koriander
- cayenne bors
- petrezselyem
- 2 kis vagy fél nagy padlizsán
- 1 kápia paprika
- őrölt fahéj
Elkészítés: A pulykahúst megmossuk, enyhén megsózzuk, cayenne borssal, őrölt korianderrel, petrezselyemmel megszórjuk, majd hozzáöntjük a joghurtot. Megforgatjuk benne a husikat és férletesszük pácolódni. A padlizsánt felkockázzuk, besózzuk és szintén félretesszük 15-20 percre. Azután a padlizsánkockákat átmossuk, kinyomkodjuk a levét. Enyhén megsózzuk, petrezselyemmel, cayenne borssal és fahéjjal megszórjuk, kevés olajat ráöntünk, összeforgatjuk. A pulykamell medálokat vajon kisütjük. Mellette a padlizsánkockákat a kápia paprika csíkokkal szintén kisütjük. Gyorsan, hogy az olajat ne szívja nagyon magába. Érdmes utána még egy kicsit lecsepegtetni. A medállokat fahéj illatú padlizsánsalátával tálaljuk.
Amennyiben úgy gondolod, szívesen támogatnál a GOLDENBLOG versenyen, kérlek szavazz rám!
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!